Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Много лесна баклава

Много лесна баклава
Източник: Снежана Якимова
Добави в Моят Кулинар
Рейтинг: 0
(още не е оценена)
време
> 90 м.
порции
Промени
Рецептата е лесна
Начин на приготвяне
  • 1

    Орехите се натрошават и смесват с канелата. 

  • 2

    Корите се разделят на четири части, плънката - на 3.

  • 3

    В намазнена тавичка се слага 1/4 от корите, после 1/3 от плънката, кори, плънка, кори, плънка, кори. Разрязва се на квадрати или правоъгълници. 

  • 4

    Маслото и останалото олио се сгорещяват и с тази смес се залива нарязаната баклава. Пече се на 180 С до готовност (около 30 минути). После се оставя да изстине напълно.

  • 5

    В малка тенджерка се слагат водата и захарта. Оставя се да ври, докато сиропът не се сгъсти и водата не остане 500 мл. Изстисква се лимоновия сок и се настъргва кората от половиния лимон. С този сироп (горещ, но не врял) се залива изстиналата баклава. Оставя се да престои няколко часа и е готова за сервиране. 

продукти
Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Зимна картофена салата
    30 мин.
  • Перфектните сладки
    30 мин.
  • Пържена писия
    50 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
Бъди верен на себе си, не само защото това е част от пътя към щастието, а и защото е единственият начин да имаш живот, който си...
  • Най-вкусната спаначена пита!
  • Вкусен джолан с колбас и зеле
  • Най-вкусните чушки бюрек!
  • Еха, чудна идея за закуска
  • Тази фокача е просто разкошна!
- Скъпа, какво има за вечеря? - Днес сготвих Крайно Мързеливи сарми... - Какво пък значи това? - Ами, зелевите листа са в буркан,...