Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Мини виндбойтели с конфитюр от вишни

9
Мини виндбойтели с конфитюр от вишни
Източник: Марианна Калинкова
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:десерт
Националност:немска кухня
Рейтинг: 5
(базиран на 1 отзив)
време
> 90 м.
порции
Промени
Рецептата е умерено трудна
Начин на приготвяне
  • 1

    В касерола се налива 1 ч.ч. топла вода, слагат се солта и маслото. След като водата кипне, се изсипва постепенно брашното. Разбърква се с дървена лъжица.

  • 2

    Докато още е топло, тестото се прехвърля в купа и към него се прибавя първото яйце. С миксер се разбива сместа. По същия начин се добавят и разбъркват и останалите яйца.

  • 3

    Полученото тесто се поставя в сладкарски пош или шприц.

  • 4

    В тава върху хартия за печене се шприцоват топчета, малко по-големи от орех, с разстояние между тях около 3-4 см. Фурната се загрява до 220 С.

  • 5

    Изпечете виндбойтелите за 10 минути. Температурата се намалява до 160 С, като продължаваме да печем още 10 минути. Изваждат се и се оставят да се охладят напълно.

  • 6

    Жълтъците за крема се разбиват със захарта, смесват се с кипналото прясно мляко и, след разбиване с тел, сместа се връща обратно в касеролата.

  • 7

    Нишестето се залива с 2.с.л. топла вода, рзбърква се и се оставя да се разтвори.

  • 8

    Добавя се към млякото и се варят заедно на тих огън за около 2-3 минути, като непрекъснато се бърка с тел до сгъстяване на сместа. Накрая се добавят лимоновата кора и сока. Овкусява се с ванилията.

  • 9

    Касеролата се сваля от котлона. Добавя се и маслото. Разбърква се, покрива се с фолио и се оставя да се охлади.

  • 10

    Студеният крем се поставя в шприц със звездовиден накрайник. Изстиналите виндбойтели се разрязват внимателно на две (дъно и шапка).

  • 11

    На дъното поставете по 1 с.л. от конфитюра от вишни, с помощта на шприц оформете красиви топчици и отгоре похлупете с горната изрязана част от виндбойтелите.

  • 12

    По желание, могат да се полеят с карамел. Оставят се да престоят 2-3 часа в хладилник.

  • 13

    Пояснение: От общо 110-те грама краве масло, 80 грама се използват за тестото, а 30 грама - за крема.

Коментари(9)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
9
pepi damjnova
06.02.2014 | 09:07
Това трябва да се пробва.
8
kalinka kalinkova
05.02.2014 | 21:47
Наистина вкусен изглежда десерта.
7
Отговор на коментар #5 от тихомира илиева:
Благодаря много! Не е сложно, просто отнема малко повечко време и търпение :). По скоро връткаво е бих казала.
6
stefaniika koleva
05.02.2014 | 09:23
Отговор на коментар #5 от тихомира илиева:
И на мен ми се видя сложно, но изглеждат неустоимо.
5
тихомира илиева
04.02.2014 | 21:46
Само да кажа, че толкова вкусно изглеждат, а приготвянето ми се видя много сложно.
4
gabriela gabrielova
04.02.2014 | 14:55
Отговор на коментар #2 от Марианна Калинкова:
Ще го имам в предвид, чудесно изглежда предложението.
3
gabriela gabrielova
04.02.2014 | 14:55
Съблазни ме този десерт.
2
Забравих да уточня един много важен детайл: от общо 110 грама краве масло, 80 грама е за тестото, а 30 грама - за крема!!!
1
Орнела Мути
04.02.2014 | 10:24
Изглеждат зашеметяващо .....
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Зелева салата с дресинг от тахан
    30 мин.
  • Бързи и лесни сладки
    20 мин.
  • Пикантни пържени картофки
    20 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните?
"Достойнството на един човек не може да бъде отнето, то може да бъде само загубено." Антон Павлович Чехов
  • Вкусен джолан с колбас и зеле
  • Най-вкусните чушки бюрек!
  • Домашна торта, която няма как да не ви хареса!
  • Само си представете как се топи в устата тази питка...
  • Трябва да опитате тази вкусотия...ние нямаме думи да я опишем - Локуменик
Наденица на тиган!- Нямаме.- Свински шишчета!- Нямаме.- Тогава... Тогава агнешко печено!- Нямаме.- Нямате, нямате! И на това, ако смея...