От каймата, ситно нарязаните лук и магданоз, накиснатия във вода хляб, едно яйце, чубрица и черен пипер се забърква смес, която се покрива с фолио и се оставя да престои в хладилника около 40-60 минути.
Сваряват се поотделно морковите и яйцата.
Сместа от кайма се разстила върху фолио и се оформя на правоъгълник.
В средата се подреждат обелените яйца, нарязани на половинки, морковите, обелени и нарязани на ивички, както и киселите краставички.
Завива се руло и се слага в тава, с шева надолу.
Намазва се с белтък и се поръсва с галета.
Пече се на 180-200 С около 30 минути.
През това време се приготвя гарнитурата - картофено пюре. Може да се сервира и с друг вид гарнитура по ваш вкус - задушени картофи, картофена салата, зелева салата и др.
Готовото руло се оставя да престои 15 минути, за да не се разпадне при разрязването му, след което се нарязва на филии и се поднася с приготвената гарнитура.