В купа сипваме киселото мляко, към него прибавяме содата и разбъркваме, за да шупне.
След това прибавяме солта ( ако сиренето ви е солено ,не слагайте сол) ,след солта натрошаваме сиренето и слагаме олиото (разтопеното масло).
Разбъркваме добре и към сместа прибравяме отделно разбитите в друг съд яйца и разбъркваме до хомогенна смес.
Разстиламе корите и на всеки 2 кори слагаме по 5-6 супени лъжици от сместа, разнасяме навсякъде и навиваме на руло.Нареждаме фитилите в тавата и така с всички кори.
*Ако ви остане от сместа я сипете върху баницата равномерно.
В купичка смесваме майонезата и водата и намазваме баницата отгоре.
Оставяме да престои около 20-30 минути, за да поеме и слагаме да печем на 160 C отдолу за около 20 - 25 минути в зависимост от печката. Трябва да се надуе. След като не надуе включваме и отгоре и печем до готовност (зачервяване).При необходимост усилваме леко фурната на около 200 °C за кратко докато хване цвят.
* По-желание след като я изкараме я завиваме с кърпа и обръщаме на 2 купички ,докато изстине ,за да остане пухкава .