Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Кекс "Бубка"

3
Кекс "Бубка"
Източник: Luboslava
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:десерт
Националност:българска кухня
Кулинар:
Рейтинг: 0
(още не е оценена)
време
50 мин.
порции
Промени
Рецептата е лесна
Начин на приготвяне
  • 1

    Яйцата се смесват със захарта, добавят се ванилиите. Киселото мляко се смесва с пълна чаена лъжичка сода и се добавя към яйцата и захарта. След това се добавя брашното.

  • 2

    Формата за печене се намазва хубаво с олио и се поръсва с брашно (за по-лесно изваждане). Изсипвате почти цялата смес във формата, а към останалата добавяте какаото, до получаване на кафяв цвят, и изсипвате към останалото.

  • 3

    Пече се в предварително загрята на 180 С фурна, до готовност. Когато е добре изстинал, кексът се поръсва с пудра захар и е готов за консумиране. :)

Коментари(3)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
3
Ekaterina Tsoneva
01.03.2013 | 15:41
много добре става така с пудра захар отгоре
2
gabriela gabrielova
27.02.2013 | 23:06
Мисля да го пробвам.
1
тихомира илиева
27.02.2013 | 16:19
Този кекс е много вкусен .
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Крем от мандарини
    30 мин.
  • Нещо като "пица" от кайма
    30 мин.
  • Ориз с кориандър и лайм
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
"Щур свят, Господи, луд свят! Смешен и тъжен, жесток и трогателен, опак и прав... Свят, в който не можеш да разбереш къде свършва...
  • Най-вкусните чушки бюрек!
  • Вкусен джолан с колбас и зеле
  • Тази фокача е просто разкошна!
  • Трябва да опитате тази вкусотия...ние нямаме думи да я опишем - Локуменик
  • Две разкошни кексчета в чашки
15-ти септември.Иванчо тръгва на училище за първи път. Бабата: –Не обиждай момичетата и не ги дърпай за...