Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Грис халва

1
Грис халва
Източник: Thinkstock / Guliver
Добави в Моят Кулинар
Рейтинг: 5
(базиран на 2 отзива)
време
20 мин.
порции
Промени
Рецептата е лесна
Начин на приготвяне
  • 1

    Грисът се запържва в кравето масло до зачервяване.

  • 2

    Отделно се сварява сироп от водата и захарта и се прибавя грисът. Разбърква се няколко пъти.

  • 3

    Захлупва се с кърпа, отгоре с капак и се оставя да се задуши.

  • 4

    След като стане готов, се изсипва в тава. Украсява се по желание с плодово сладко.

продукти
150 гр.грис
150 гр.захар
600 млвода
1 пак.ванилия
Коментари(1)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
1
Люта чушка
23.07.2014 | 12:26
Не съм приготвяла никога
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Салатата на леля
    < 10 м.
  • Макарони с шунка и сметана
    20 мин.
  • Kайзершмарн (палачинка по императорски)
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните?
"Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко,...
  • Леле, какво му мислим на това руло
  • Еха, чудна идея за закуска
  • Две разкошни кексчета в чашки
  • Тази фокача е просто разкошна!
  • Домашна торта, която няма как да не ви хареса!
Програмист отваря хладилника, вади пакетче масло и чете - "Масло 72%". Връща го веднага и казва:- Скоро ще е готово!