Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Зрял боб по самоковски

2
Зрял боб по самоковски
Източник: Булфото
Добави в Моят Кулинар
Рейтинг: 0
(още не е оценена)
време
> 90 м.
порции
Промени
Рецептата е лесна
Начин на приготвяне
  • 1

    Бобът се накисва във вода от предишния ден. Сутринта водата се изхвърля и на нейно място се наливат 6 чаши гореща. Така фасулът ври до пълна готовност.

  • 2

    Изхвърля се водата. Лукът, гъбите и морковът се задушават в зехтин. Овкусява се със сол, пипер и универсална подправка. Разбърква се добре и се изсипва в глинен съд.

  • 3

    Лютата чушка се препича, счуква се и се поръсва в гювеча. Фасулът се покрива с доматите и се запича в умерена фурна за 20 минути.

Коментари(2)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
2
gabriela gabrielova
09.07.2013 | 21:11
Това е много добро предложение.
1
kalinka kalinkova
08.07.2013 | 23:15
Много обичам такъв шарен боб.
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Студени пълнени чушки за прeдястие
    < 10 м.
  • Ирландски коктейл
    < 10 м.
  • Касерола с пилешко
    40 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
"Обичам живота. Била съм и безумно, безнадеждно нещастна, разкъсвана от мъка, но през цялото време не съм спирала да вярвам, че просто...
  • Домашна торта, която няма как да не ви хареса!
  • Трябва да опитате тази вкусотия...ние нямаме думи да я опишем - Локуменик
  • Еха, чудна идея за закуска
  • Вкусен джолан с колбас и зеле
  • Две разкошни кексчета в чашки
Намерих чиния с торта в хладилника и бележка "НЕ ЯЖ"! Сега в хладилника има празна чиния с бележка "Една торта НЕ може да ми нарежда...