Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Леща с гъби и още нещо

6
Леща с гъби и още нещо
Източник: Светла Иванова
Добави в Моят Кулинар
Рейтинг: 0
(още не е оценена)
време
50 мин.
порции
Промени
Рецептата е лесна
Начин на приготвяне
  • 1

    Предварително сваряваме лещата.

     

  • 2

    В мазнина запържваме нарязана на ситно глава лук и нарязани на ситно скилидки чесън. Прибавяме нарязаните гъби и задушаваме няколко минути, добавяме червения пипер, лещата с водата, в която е варена.

  • 3

    При необходимост добавяме още вода (може и бульон за по богат вкус). Намаляваме котлона до най-ниска степен.

  • 4

    В купичка разбъркваме яйцето, брашното и чубрицата. Ако яйцето е по-голямо, добавяме още брашно, трябва да се получи гъста каша.

  • 5

    С лъжица загребваме от ароматната смес и пускаме в лещата. Когато са готови, топчетата изплуват отгоре. Аз ги харесвам по-големи, но могат да се направят и съвсем малки.

  • 6

    Сервираме лещата гореща. Вместо чубрица, могат да се използват всякакви други билки по желание.

продукти
Коментари(6)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
6
gabriela gabrielova
20.02.2014 | 10:33
Отговор на коментар #4 от elena atanasova:
Мисля и аз да пробвам.
5
gabriela gabrielova
20.02.2014 | 10:32
Не съм опитвала такава комбинация.
4
elena atanasova
19.02.2014 | 21:01
Трябва да опитам, за да преценя.
3
Светла Иванова
18.02.2014 | 15:39
Отговор на коментар #1 от Маргото:
Много добре се съчетават леща и гъби на вкус,аз лично много обичам тази комбинация
2
работната пчела
18.02.2014 | 14:51
еха тази леща колко готино изглежда ;)
1
Маргото
18.02.2014 | 14:06
Не съм експерт по лещата,но си мисля,че това определено не е много съвместимо.
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Омлет със задушени зеленчуци
    15 мин.
  • Свински шницел със сос
    40 мин.
  • Пържени филийки с тиквено пюре
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
"Можеш да прекараш минути, часове, дни, седмици или дори месеци, анализирайки отново и отново ситуацията, опитвайки се да сглобиш...
  • Трябва да опитате тази вкусотия...ние нямаме думи да я опишем - Локуменик
  • Леле, какво му мислим на това руло
  • Еха, чудна идея за закуска
  • Тази фокача е просто разкошна!
  • Домашна торта, която няма как да не ви хареса!
- Скъпа, какво има за вечеря? - Днес сготвих Крайно Мързеливи сарми... - Какво пък значи това? - Ами, зелевите листа са в буркан,...