Моят Кулинар
Вход
|
Регистрация
всичко
рецепти
любопитно
речник
форум
Рецепти
Кулинари
Любопитно
Полезно
Смях в кухнята
Форум
Вкъщи имам
Ключови думи
Тип ястие
салата
супа
предястие/гарнитура
основно
десерт
тестени
паста, спагети
зимнина/туршии
колбаси, деликатеси
напитки, коктейли
сосове, дресинги
Вид меню
детска кухня
диетично хранене
еротична кухня
вегетариански
лакто-вегетарианска
лакто-ово-вегетариански
пълно вегетарианство
с месо
със свинско месо
с телешко месо
с птиче месо
с агнешко месо
с овче месо
със заешко
с няколко вида месо
с риба
с морски дарове
с кайма
с колбаси
със субпродукти
с мас
с желатин
разделно хранене
микровълнова кухня
Националност
българска кухня
руска кухня, ОНД
гръцка кухня
унгарска кухня
африканска кухня
италианска кухня
френска кухня
азиатска кухня
чешка, словашка кухня
балканска кухня
испанска кухня
британска кухня
сръбска кухня
китайска кухня
шведска кухня
полска кухня
кухня на САЩ
норвежка кухня
финландска кухня
турска кухня
немска кухня
грузинска кухня
тунизийска кухня
японска кухня
кубинска кухня
кувейтска кухня
ливанска кухня
индийска кухня
румънска кухня
исландска кухня
виетнамска кухня
афганска кухня
мексиканска кухня
израелска кухня
мароканска кухня
иракска кухня
етиопска кухня
арменска кухня
аржентинска кухня
венецуелска кухня
бразилска кухня
нидерландска кухня
канадска кухня
иранска кухня
австрийска кухня
ирландска кухня
Празник
Гергьовден
Коледа
Великден
Никулден
Сватба
Йордановден
Бъдни вечер
Ивановден
Нова Година
Димитровден
Игнажден
Бабинден
Петльовден
Месни заговезни
Петровден
Архангеловден
Петковден
Св. Апостол Филип (Коледни Заговезни)
Кръстовден
Голяма Богородица
Илинден
Андреевден (Мечкин ден)
Павльовден
Еньовден
Свети Прокопий
Свети Врачове
Цветница (Връбница)
Тодоровден (Конски Великден)
Лазаровден
Благовещение
Духовден
Елисей
Спасовден
Петдесетница
Вартоломей
Видовден
Симеоновден
Китайска Нова година
рожден ден
Свети Валентин
Стефановден
Васильовден
Силвестри
Сирни Заговезни
Баба Марта
Велики пости
Спасовден
Горещници
Св. Мартин
Хелоуин
Свети Спиридон
Свети Спиридон
Света Анна
Света Варвара
Време
< 10 м.
15 мин.
20 мин.
30 мин.
40 мин.
45 мин.
50 мин.
60 мин.
70 мин.
80 мин.
90 мин.
> 90 м.
Имам само
15
30
60
минути.
разширено търсене
Начало
»
Рецепти
»
Бут по Еленски
Бут по Еленски
Източник: Thinkstock / Guliver
Добави снимка
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:
колбаси, деликатеси
Кулинар:
шеф Готвач
Рейтинг:
3
(
базиран на
11
отзива
)
време
> 90 м.
порции
Промени
Начин на приготвяне
1
Отделят се кръстаната и тазовите кости на всеки бут
2
Придава му се елипсовидна форма и се прави вътрешен разрез покрай бедрената и пищялната кост, който се запълвасъс сол
3
След тази обработка бутовете се слагат в подходящ съд, посипват се обилно със сол и се оставят да престоят около 20 дни
4
Киснат се 24 часа във вода, поставятсе върху маса и се притискат отгоре с дъска и тежест
5
Оставят се 5-6 дни на хладно място, а след това - на проветриво.
продукти
50000
гр.
свински бут
5000
гр.
сол за консервиране
Подобни рецепти
Тутманикът на Зара
Оризови палачинки
7
Касерола със сладка царевица и картофи
Друсан кебап с кисело мляко
Подобни рецепти от форума
Еленски бут...
Еленски милинки
Коментари
(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по:
Най-нови
|
Най-стари
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
Вкусна и много ароматна вечеря
30 мин.
30 мин.
15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Полезно
Празници
Конвертори
Речник
Калории
Бързи връзки
Тип ястие
сосове, дресинги
напитки, коктейли
колбаси, деликатеси
зимнина/туршии
паста, спагети
тестени
десерт
основно
предястие/гарнитура
супа
салата
Вид меню
микровълнова кухня
разделно хранене
с желатин
с мас
с месо »
със свинско месо
с телешко месо
с птиче месо
с агнешко месо
с овче месо
със заешко
с няколко вида месо
с риба
с морски дарове
с кайма
с колбаси
със субпродукти
с месен бульон
вегетариански »
лакто-вегетарианска
лакто-ово-вегетариански
пълно вегетарианство
еротична кухня
диетично хранене
детска кухня
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати
Общо гласували: 2927
|
Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните?
1
Абсолютно съм ЗА консумацията им. Храня детето си с тях възможно най-често.
Някои продукти наистина си заслужават. Биологично отгледаният зарзават има в пъти по-малко пестициди.
От време на време се храня с биохрани.
Смятам, че цената им е неоправдана и не ги купувам.
Нямам мнение по тази тема.
Коментирай
гласувай
С аромат на мъдрост
"Обичам живота. Била съм и безумно, безнадеждно нещастна, разкъсвана от мъка, но през цялото време не съм спирала да вярвам, че просто...
Последвай аромата
Вкусни снимки
Най-вкусните чушки бюрек!
Еха, чудна идея за закуска
Домашна торта, която няма как да не ви хареса!
Две разкошни кексчета в чашки
Вкусен джолан с колбас и зеле
Врели некипели
Намерих чиния с торта в хладилника и бележка "НЕ ЯЖ"! Сега в хладилника има празна чиния с бележка "Една торта НЕ може да ми нарежда...
Изкипи докрай
Видео вкусотии
УАУ! Никой не може да откаже едно парче от този сладкиш!!!
Искаме само да видите този десерт! И няма да можете да го забравите повече НИКОГА!
Ето така се реже лук! Как не сме се сетили досега
ИЗБРАНО ОТ МРЕЖАТА
26.11 | 14:00
"Живи легенди" спечели поредното международно отличие
26.11 | 14:00
Кажи ми от къде си, за да ти кажа какъв цвят виждаш (СНИМКИ)
26.11 | 14:00
3D принтер създаде първия принтиран предмет в Космоса (ВИДЕО)
03.10 | 09:30
Калифорнийско смути
02.10 | 17:00
Тренировката на Jay-z
02.10 | 15:30
8 храни, които изгарят мазнини
21.06 | 17:00
Как да спрете тахикардията за по-малко от минута
21.06 | 16:00
Невероятни с червено през лятото
26.11 | 17:15
Какъв е перфектният следобед според жените?
21.06 | 21:00
5 устройства, които харчат ток, когато са изключени
26.11 | 19:30
Най-тъпите спортни поводи за започване на масови бунтове
26.11 | 18:00
Дългоочаквани GIF-чета с друсащи се мадами. Парят не се барат!
© 2004 - 2023 Kulinar.bg
|
За нас
|
Правила за ползване
|
Реклама