Брашното се пресява и към него се добавят смлените семена.
В отделен съд се смесват киселото мляко и чаената лъжичка сода бикарбонат.
След като млякото "шупне", се смесва с брашното като се разбърква с вилица.
Сиренето се настъргва на едро ренде и се добавя към сместа.
Добавят се и маслините, обезкостени и нарязани.
Маринованите сушени домати също се нарязват. (Ако в търговската мрежа не можете да откриете мариновани сушени домати, можете сами да си ги приговите. Сложете сушените домати в буркан, залейте ги със зехтин и оставете на хладно. Няколко резенчета са достатъчни да овкусят гозбата.)
Най-накрая се добавя олиото. Разбърква се добре с вилицата.
От полученото тесто се оформят топки с диаметър около 5 см. Нареждат се в намазнена тава и се пекат на умерена фурна (200 градуса без вентилатор) до порозовяване.