Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

13 съвета за ваканция без излишни килограми (II част)

по статията работи: | 15 март 2014 Прочитания: 611 1
Продължаваме с полезните съвети
13 съвета за ваканция без излишни килограми (II част)
Източник: Thinkstock / Guliver

Съвети 1 до 6 показаха каква стая е хубаво да резервираме по време на нашата ваканция, как да приготвяте храната си и как да ограничите приема на алкохол. Сега е време за нова порция от съвети за приятна и полезна ваканция:

7. Резервирайте хотел с фитнес зала.

Точно като стая с кухненски бокс, хотел с фитнес зала е най-хубавото нещо което можете да направите за противодействие на трупането на килограми по време на вашата почивка. Посъветвайте се на рецепцията за най-натоварените часове, за да ги избегнете успешно.

8. Отдайте се на упражнения на открито.

Направете ранна сутрешна разходка или тичайте по плажа... Или където е удобно. Така ще започнете свежо своя ден с тренировка. Свежият въздух, слънцето и тишината ще ви заредят за деня. Извадете карта на околността на вашата дестинация още преди да сте тръгнали, за да планирате своя джогинг.

9. Тренирайте в стаята си.

Не бива да се отказвате от упражненията, ако хотелът не разполага с фитнес зала. Има голямо количество упражнения, които можете да правите само със собственото си тегло. Започнете с 20 лицеви опори и 50 коремни преси още преди да сте стигнали до банята за сутрешния душ.

10. Тренирайте рано сутринта.

Много лесно можете да забравите да тренирате, докато сте на ваканция. Забавлявате се по цял ден, след това се отдавате на ядене и/или пиене и накрая сте прекалено изморени за тренировка. Когато тренировката е първото нещо сутринта, ще имате на свое разположение останалото време от деня да се наслаждавате на забавления и почивка.

11. Движете се колкото се може повече.

Ако имате деца - играйте с тях на плажа, вместо да ги гледате от плажния си стол. Ходете по стълбите, паркирайте на най-далечното място от входа на увеселителния парк и вървете до там.

12. Резервирайте фитнес ваканция.

Ако наистина сте фенове на тренировките, то можете да планирате своята ваканция около своето си хоби. Наемете хотел в близост до туристическа пътека, която винаги сте искали да минете. За най-екстремните – съчетайте ваканцията с дестинацията на най-близкия полумаратон.

13. Наспивайте се.

Дори когато сте на ваканция, не бива да пренебрегвате добрия нощен сън. Качеството на съня е важно, защото пряко влияе на обмяната на веществата. А когато метаболизма е объркан е много по-вероятно да преяждате и наддавате на килограми. Как да спите по-добре по време на вашата ваканция? Следвайте съветите по-горе за спортуване, здравословно хранене и наслада от почивката и ще се радвате на прекрасен нощен сън.



Не пропускайте да си спомните за тези съвети следващия път, когато планирате ваканцията си и ще откриете, че може и да се приберете без натрупани излишни килограми. Не ни разбирайте погрешно, че трябва да отмените всички забавления и да се концентрирате върху загубата на тегло, а просто да имате едно на ум какво би последвало от от прекомерното отпускане. Ако следвате повечето от съветите, може като се върнете да се похвалите и с по-добра форма. Успех!


ПЪРВА ЧАСТ

Рейтинг: 4 / 5 , 186 гласa
Коментари(1)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
1
Харесва ми това .
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
"Няма такова нещо като "лоша бира", просто някои имат по-хубав вкус от останалите." Били Картър
  • Ето и няколко варианта за мекици, за да не се чудите какво да си приготвите за закуска
  • Телешко месце с гарнитура от авокадо, картофки и свежа салата
  • Всеки ще се зарадва на подобна изненада, щом има шоколад!
  • Ароматни, плодови мъфини за съботна закуска
  • Сладките салами са едни от най-вкусните десерти :)
Намерих чиния с торта в хладилника и бележка "НЕ ЯЖ"! Сега в хладилника има празна чиния с бележка "Една торта НЕ може да ми нарежда...