Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

3 любими рецепти на Джесика Алба

по статията работи: | 11 юли 2014 Прочитания: 1617
Със суперполезната кокосова вода
3 любими рецепти на Джесика Алба
Източник: GettyImages/ Guliver

Да готвиш с кокосова вода е дори по-полезно, отколкото да я пиеш директно от шишето.

 

В нея има магнезий и антиоксиданти, които я правят чудесна за спортна напитка.

 

Красивата актриса Джесика Алба ни показва как кокосовата вода може да се използва в готвенето, посещавайки готварски курс в Ню Йорк.

 

Ето и три от любимите рецепти за здездата. Впрочем Алба има две деца, а фигурата й е за завиждане, меко казано.

 

Кокосова вода в салатен дресинг

 

¼ кокосова вода

 

2 с.л. лимонов сок

 

2 с.л. зехтин

 

1 ч.л. сол

 

½ ч.л. черен пипер

 

1 шепа къдраво зеле, измито и изчистено

 

1 бр. праскова

 

1 бр. синя слива

 

1 бр. нектарина

 

½ чаша боровинки

 

½ чаша филирани бадеми

 

Всички съставки се комбинират, без плодовете и бадемите, разбъркват се, докато се намокри добре къдравото зеле с дресинга. Салата се гарнира с плодове и ядки.

 

В маринати

 

За пилешко месо:

 

4 пилешки гърди

 

¾ чаша кокосова вода

 

3 с.л. зехтин

 

¼ чаша пресен сок от лайм

 

1 ч.л. чили пудра

 

1 ч.л. кайен пипер

 

1-2 скилидки чесън

 

1 ч.л. сол

 

Сложете всички съставки в блендер, без месото, и разбийте до получаване на хомогенна смес.

 

Накиснете пилето в получената марината за около 12 часа, като го сложите в хладилника. Нарежете месото на парчета и ги набодете на метални шишчета. Гриловайте ги за около 6 минути от всяка страна. Махнете от шишчетата и гарнирайте със слаца от манго.

 

За салцата:

 

2 бр. манго, обелени и смачкани на пюре

 

2 с.л. наситнен червен лук

 

1 ч.л. лимонова кора

 

½ чаша кокосова вода

 

Комбинирайте всички съставки и сложете в хладилника, докато стане време за сервиране.

 

Ледени близалки

 

4 чаши пюрирана диня

 

1 чаша кокосова вода

 

сока от 1 лайм

 

2 с.л. сок от агаве

 

Сложете всичко в блендер и направете еднородна смес. Прехвърлете във формички за близалки и сложете във фризера. Ако не разполагате с такива, налейте сместа в малки чашки, забодете в средата бъркалки и така, след като ги извадите, ще имате вкусни близалки.

Рейтинг: 4 / 5 , 258 гласa
Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
"Ако знаехте колко рядко ви разбират правилно, щяхте по-често да мълчите." Гьоте
  • А какво е есента без тиквените сладкиши?
  • Всеки ще се зарадва на подобна изненада, щом има шоколад!
  • Картофки, ама по-така ;)
  • Телешко месце с гарнитура от авокадо, картофки и свежа салата
  • Малки кашкавалени соленки :)
Митница на летището в Амстердам. - Каква е целта на посещението ви в Холандия? - Да пушим трева и да посетим Червените фенери. - Да,...