Откакто е застудяло не спираме да ви предлагаме рецепти с есенни плодове. Дойде време и да ви подсетим, че от тях може да се направят и много вкусни чайове.
За целта красивите ни колеги от Jenite.bg са подготвили няколко интересни рецепти, в които да включите ябълки, круши, канела...
По един или друг повод вече сме ви разказвали за привилегиите на тези плодове. Но в случай, че сте пропуснали, можете да го сторите тук и тук.
Чай от ябълкови кори
Какво ни дава?
Неслучайно в старите митове и легенди все се намират някакви хорица, които се карат за ябълки. Твърди се, че чаят от въпросния "скандален" плод може да се пребори с най-големите ни кошмари: някои видове рак, слаба имунна система, артрит, опасни нива на холестерола.
Наред с ябълката, в предложената от нас рецепта има още една главна героиня - канелата. Богата на антиоксиданти, тя също е известна със своите суперсили: ускорява метаболизма, следователно има отслабващ ефект; притежава доказани антибактериални и антигъбични свойства.
Как се приготвя?
Количеството необходими ябълкови кори зависи от това колко чаши чай искате да приготвите. На една чаша се падат горе-долу корите от една средно голяма ябълка. Ще ви трябват още канела, мед и прясно изцеден лимонов сок на вкус.
Сложете ябълковите кори в тенджера. Залейте ги с избраното количество чаши вода, добавете лимоновия сок и канелата. Кипнете и оставете да ври на бавен огън в продължение на 10-15 минути. След това прецедете течността и сервирайте с парченца ябълки, плуващи в чашите.
Останалите рецепти можете да видите тук.