Предстоят цели 4 празнични дни, в които можем малко, но само малко, да му отпуснем края с тестото. Ако не си хапнем козунак сега, на Великден, кога :)
Сигурни сме, че ще приготвите много вкусни козунаци, които след това ще споделите с нас.
Но ние пък ще ви предложим и 3 рецепти за козуначени кифлички, с които да закусите някоя от празничните сутрини.
Първото предложение е на Люба Грънчарова. Нейните козуначени кифлички стават готови за 90 минути. С аромат на ванилия и едно хубаво капучино, както са поднесени на снимиката... Направо да си оближеш пръстите, както се казва. Матодът на оформяне на самите кифлички е много лесен. Сигурни сме, че ще ви харесат.
Следващата рецепта е от царицата на тестените изделия – Сия Рибагина. Признали сме (и не само ние) уменията й да прави страхотни вкусотийки от тесто. Нейният вариант е козуначени кифлички с мармалад. Времето за направа също е 90 минути. Освен мармалада, в тях се слагат ванилия и лимомена кора. Ароматна и вкусна празнична закуска.
Третата апетитна рецепта е за козуначени кифлички с пълнеж от локум или шоколад, в зависимост от вкуса. Рецептата е предложена за един от нашите много успешни конкурси - Българска национална кухня. Отнема малко повече време за направа, но едно козуначено тесто никак не е лесна задача. Повечето от вас знаят за какво става дума. Но пък си заслужава. Няма нищо по-хубаво и празнично от аромата на домашен козунак за Великден.
Надяваме се, че ще изберете някоя от тези рецепти и ще зарадвате семейството с вкусни кифлички. Разбира се, очакваме да споделите какъв е резултатът. Вкусни празници :)