Магданозът е доказал своите безброй полезни свойства с времето. Известен е с голямото съдържание на антиоксиданти, витамини, минерали и фибри, спомагащи поддържането на ниски нива на холестерола.
Полезните свойства на магданоза.
Освен това, тази подправка е изключително вкусна и перфектно се съчетава с много ястия. Супите и яхниите не биха били същите без магданоза. А да не говорим, че не може дори да си представим шопската салата без него.
И тъй като именно сега е времето на магданоза, няма да оставим тези от вас, които го гледат в градините си, да се чудят какво да го правят. На вас, и на останалите домакини, които си го набавят от магазина, ще предложим 4 рецепти с магданоз, с които да обогатите менюто си. И най-вече – да заздравите имунитета на вас и близките ви.
Магданозени кюфтета
Зеленчуковите кюфтета, от каквото и да са приготвени, винаги са изключително добро решение за здравословна гарнитура. Направени с магданоз, те биха си паснали както с нещо от месо, така и поднесени самостоятелно като постно ястие. Да не говорим и, че стават бързо. Нужни са ви само 30 минути, за да ги приготвите. А съставките са ясни – малко сиренце, яйца, картофи и много магданоз.
Магданозена крем супа
Супата е чудесно ястие – леко и бързо за приготвяне. Освен това, винаги съдържа полезни зеленчуци. За да направите магданозена крем супа, са ви нужни бульон, картофи, малко сметана за плътност и, разбира се, няколко връзки магданоз.
Пъстърва с магданоз
Рибата е наистина полезна и, както всички знаем, трябва да се консумира поне веднъж на седмица. Затова ви предлагаме да я комбинирате с магданоза, който също е задължителен елемент в седмичното меню. За да си приготвите пъстърва с магданоз, ви е нужна подкрепата на малко масло и ароматно чесънче. А времето за приготвяне отново е кратко.
Магданозено смути
Лятото обожаваме да пием студени напитки. И след като в последно време смутитата са на мода, ви предлагаме да си направите такова. Използвайте каквото се сетите като компания на магданоза. Добавете други зелени подправки, авокадо или краставици.