Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

5 важни причини да хапваме яйца

по статията работи: | 15 април 2014 Прочитания: 1420 2
Но не и да прекаляваме с тях
5 важни причини да хапваме яйца
Източник: Thinkstock/ Guliver

Тъй като с наближаването на Великден се очаква голямо хапване на яйца, то е добре да сме наясно с рисковете и привилегиите от консумацията на яйца.

 

Разпространено схващане е, че трябва да се внимава с тях, тъй като повишават нивата на холестерол и е добре да ги избягваме. Според данни от British Medical Journal, умерената консумация на яйца не може да ни навреди, повишавайки в опасни граници нивата на холестерол в кръвта.

 

Следователно не може да е причина за поява на сърдечносъдови заболявания, каквито са и най-честитте опасения, свързани с високия холестерол.

 

Не само това, но има и още няколко причини да не изключваме яйцата, страхувайки се за здравето си. Но пак казваме, умерената консумация е разковничето, както е с повечето храни, впрочем-.

 

Ето защо трябва да хапваме яйца.

 

Яйцата могат да ни помогнат да имаме красиви и здрави бебенца. Яйцата за задължителни за бременните дами. Питате се защо? Те са източници на холин, витамин В, а те са нужни на растящите бебета за развитието на мозъчната им дейност. Свързват се и с по-нисък риск от психични заболявания и синдром на Даун.

 

Хапването на яйца намалява среднощните срещи с хладилника. Една закуска, богата на протин, намалява огладняването по-късно през деня. Ако имате проблем с късното хапване и след 19 ч. ви се дояде нещо, то нека е варено яйце, а не чипс или сладкиш.

 

Яйцата подобряват рефлексите. Съвсем ново проучване доказва, че аминокиселината тирозин, помага за бързото реагиране и взимане на решение.

 

Яйцата също така могат да намалят риска от рак. Антиоксидантите в тях могат едновременно да предпазят от рак и сърдечни болести. Варенето на яйцата намалява половината от съдържанието на яйцето, но въпреки това в тях остават толкова антиоксиданти, колкото има в една ябълка.

 

Яйцата имат способността и да намаляват кръвното налягане. И тук отговорен е протеинът, който се намира в тях.

 

Яйца хапваме на закуска, в най-честия случай. Но това далеч не трябва да е така. Можем да си сварим 2 яйца и да си ги хапнем през деня, във времето между храненията. Това е прекрасен начин да заредим батериите.

 

Рейтинг: 5 / 5 , 2 гласa
Коментари(2)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
2
Violeta
15.04.2014 | 19:17
МНого добре са направени тези на снимката.
1
Много обичам яйца , но имам алергия към тях .
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
  "Виното става по-добро с възрастта. Колкото повече остарявам, толкова повече го оценявам." Анонимно  
  • Картофки, ама по-така ;)
  • Зелник, ама най-лесният на света!
  • Всеки ще се зарадва на подобна изненада, щом има шоколад!
  • А какво е есента без тиквените сладкиши?
  • Малки кашкавалени соленки :)
Има ли хапчета против глад? - Има, но са много големи! - Нищо, как се казват? - КЮФТЕТА !