Кюфтенца, кюфтенца – обичаме ги всякакви!
Но за да получаваме всеки път уникален вкус, то трябва да спазим някои правила.
Ще ви дадем точно 5 правила, които трябва да спазим, за да си направим перфектните кюфтенца. Защото просто не е достатъчно да изберем вида кайма и някакъв сос, трябва да се постараем малко повечко.
Част от тях повечето домакини вече знаят, но нека сме полезни и на тези, които тепърва прохождат в занаята, както се казва.
Винаги овкусявайте каймата
Не е добре да го правим, когато вече сме оформили кюфтетата, а да не говорим, след като вече са готови.
Добавяйте течност към каймата, за да получи необходимата влажност
Например – яйца, смес от галета и мляко. В противен случай, протеините в месото ще го накарат да се свие по време на готвене.
Не преомесвайте каймата
lubagrancharova
Тук случаят не е същия като с тестото, където в много случаи трябва да удряме тестото в масата около 100 пъти. Рискуваме да получим прекалено меки кюфтета, ако премесваме каймата прекалено дълго.
Не оформяте правилно кюфтетата
lubagrancharova
Ако ги сплесквате прекалено или пък ги овалвате с ръце на перфектни топчета. Така се готвят по-трудно, могат да станат "гумени” .
*В това число слагаме и оформянето на различни по големина кюфтета. Малките ще изгорят, докато големите все още няма да се сготвили.
Хайде сега да си направим най-вкусните кюфтета за всеки вкус.