Кой е десертът, който се прави най-често в студеното време на годината?
Щрудел. По целия свят се приготвят най-различни варианти на щрудел.
А ние разполагаме с най-вкусните рецепти, които трябва да видите. Не може да не ви се дояде. Сладък или солен, щруделът винаги е вкусен. Време е за готвене.
Защото кога, ако не сега, да хапваме вкусната тиква. Тя е и един от най-полезните плодове, затова наблягайте на нея.
Щрудел с ябълки, бадеми и маслени трохи
Ето това е една по-различна рецепта за щрудел. Получава се ефектно и много, ама много, вкусно. Трябва да опитате вкуса на на този щрудел. А и ябълките са другите плодове, които в момента са в изобилие на пазара.
Не е никак трудно да направите този сладкиш. Ако вече сте си приготвили някакво сладко като зимнина, то няма какво повече да му мислите. Масленото тесто е "родено" да се съчетава със сладка. Повярвайте ни!
Тази рецепта е подходяща за поднасяне на повече гости. Отделните розички са лесни за сервиране и вероятността да не ви се получат хубави парчета я няма (тъй като, ако направите щрудела в една обща тава, тази вероятност е напълно реална). А всеки иска да се представи добре пред гостите.
Както казахме, палитрата с рецепти за щрудел е много богата. Предлагаме ви и един солен вариант, за тези от вас, които не са фенове на сладкото (има и такива, колкото и да не ни се вярва). Този е с пълнеж от шилешко месо и кашкавал и определено има потенциала да се превърне в гвоздея на вечерта.
Е, прииска ли ви се на вкусите някой от тези щрудели? Да? Ами, какво чакате, действайте :) Хубава събота :)