Навярно сме свикнали да мислим, че обичайната храна в САЩ е фаст фууда. Истината, обаче е, че Америка е огромна държава и различните региони са си обособили и своя специфична кухня.
Ще ви запознаем с няколко регионални храни, които не могат да бъдат опитани никъде другаде в автентичния си вид, освен на посочените места, където традиционно се приготвят. Някои от тях са много любопитни и нестандартни за европейския ни вкус.
Фрито пай (Югозапад)
Това е ястие, приготвено от популярен в Щатите царевичен чипс "Фрито". Разпространено е в югозападните части на САЩ, където може да се намери дори в училищните столове. Апетитният му вид се дължи на запърженото в подправки свинско месце, сирене, чили и други.
Източник: LIVE OAK BBQ
Пиле с гофрети (Източно и Западно крайбрежие)
Панирани пилешки крилца върху сладки гофрети... американска му работа. Макар и в Европа да обичаме да смесваме сладко със солено, до такива крайности май не сме стигали.
Източник: Brandon Cohen
Панирана извара (Запад)
Toва вече наистина изглежда вкусно. Панираните хапки са страхотно предястие. Изварата остава течна и наподобява разтопено сирене рикота. Този тип ястие е много популярно в североизточната и централна част на Щатите.
Източник: DREW WOOD
Хот дог с омари
Този нестандартен сандвич е нещо, което задължително трябва да се опита, ако сте отишли да разгледате Лос Анджелис или Чикаго. Комбинацията от пикантни подправки, майонеза, разтопено масълце и месо от омари наистина си заслужава да се опита.
Източник: ADAM ROBB
Панирани тестиси на бик
Мнозина биха били отвратени при мисълта, да ядат тестиси на бик. И с право! За някои части на Щатите обаче, те се смятат за вкусен деликатес. Повечето ентусиасти да ги опитат признават, че до последно не са знаели какво точно си поръчват.
Източник: FOOD ME OMAHA
Ако ви е харесала статията, последвайте ни на фейсбук страницата ни.