Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

6 неща за готвенето на бекон, които трябва всеки да знае

по статията работи: | 09 май 2017 Прочитания: 3909
Защото с бекон е по-вкусно
6 неща за готвенето на бекон, които трябва всеки да знае
Източник: morguefile.com

Беконът не случайно се определя като "най-зарибяващият деликатес" сред месата. Не можем да отречем, че само да ни замирише на бекон и огладняваме светкавично.

 

Всяко сухо месо задължително трябва да се готви с малко бекон, той е способен да овкуси и да направи всичко два пъти по-вкусно.

 

Но има няколко неща, с които е добре да се съобразим, когато готвим бекон. Веднага минаваме към тях, без повече предисловия:

 

1. Най-добрият начин да печем бекон е във фурната. Така можем да направим голямо количество (ако ни е необходимо такова). Пък и е най-чистият начин за това.

 

2. Ако пък искате да го сготвите на котлона, използвайте тиган с по-висок борд, добавете малко вода. Това ще помогне за образуване на хрупкава коричка, но и ще предпази бекона от изгаряне.

 

 30852

youtube.com

 

3. Ако сте закъснели със закуската и искате нещо бързо, да, може да сготвите бекона и в микровълнова. Но трябва да знаете, че става доста по-хрупкав, препоръчваме го само ако ви допада такъв.

 

4. Беконът е полезен и за самите тигани, може да не ви се вярва, но действа добре на покритието на самите съдове. Интересно, нали?

 

4048

lubagrancharova

 

 

5. Мазнината, отделена при готвене е много подходяща за пуканки. Недейте да я хвърляте, а я добавете към домашните пуканки.

 

6. Беконът може да се замразява. В противен случай ще се развали за няколко дни. Нарежете го на порции – така хем ще го размразите по-лесно, хем ще го сготвите по-лесно.

 

Трябва да опитате да направите решетка от бекон на фурна, лесно и супер вкусно ястие

Рейтинг: 4 / 5 , 279 гласa
Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Солен кекс II
    30 мин.
  • Свеж полъх
    15 мин.
  • Чилакилес (Мексико)
    20 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните?
"Достойнството на един човек не може да бъде отнето, то може да бъде само загубено." Антон Павлович Чехов
  • Само си представете как се топи в устата тази питка...
  • Домашна торта, която няма как да не ви хареса!
  • Еха, чудна идея за закуска
  • Леле, какво му мислим на това руло
  • Две разкошни кексчета в чашки
Програмист отваря хладилника, вади пакетче масло и чете - "Масло 72%". Връща го веднага и казва:- Скоро ще е готово!