Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

6 неща, които да не слагаме в блендера. НИКОГА!

по статията работи: | 15 декември 2023 Прочитания: 2434
Вижте кои са те
6 неща, които да не слагаме в блендера. НИКОГА!
Източник: Youtube

Има точно 6 продукта, които никога не бива да слагаме в блендера. Има си причина – просто този уред не е направен, за да се справя с тях.

 

Или по-скоро самото острие на уреда не е добре да се подлага на това изпитание, защото рискуваме да не можем да си го използваме след това по предназначение.

 

Вряла супа. Да пюрираме супа, която е все още вряща, така да се каже, и да пуснем бутона за включване може да доведе до експлозия на капака на блендера. Това се получава от топлата течност и силния оборот на самия уред, след като го включим.

 

Варени картофи. Може и да ви се струва напълно нормално да използвате блендера, за да си направите картофено пюре, но това по всяка вероятност ще се превърне в една неприятна каша. Самият метод на пюриране на картофите предизвиква твърде голямо отделяне на нишесте.

 

Сушени плодове или сушени домати. Самата текстура може да е проблем, тъй като сушените плодове или домати могат да заседнат около самия нож и дори да го блокират.

 

Кафе на зърна. Колкото и да е хубав самия уред, зърната на кафето няма да могат да се смелят и пак ще останат на зрънца, макар и ситни, което определено ще промени вкуса на кафето след сваряването му.

 

 

Дълбоко замразени продукти. Това няма да е проблем ако имате мощен блендер, който да може да се справи с всяка твърда (силно замразена) храна.

 

Лъжици и бъркалки. Не, това не значи че някой се опитва да мели лъжици. Означава, че трябва да махнете каната на блендера от мотора, за да сте сигурни, че острието няма да се задейства, докато се опитвате да разбъркате.

 

Рейтинг: 4 / 5 , 184 гласa
Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
Човек жертва здравето си с идеята да спечели пари, след това дава парите си, за да възстанови здравето си. Ядосва се за бъдещето си,...
  • Зелник, ама най-лесният на света!
  • Телешко месце с гарнитура от авокадо, картофки и свежа салата
  • Малки кашкавалени соленки :)
  • Ето и няколко варианта за мекици, за да не се чудите какво да си приготвите за закуска
  • Сладките салами са едни от най-вкусните десерти :)
- Скъпа, какво има за вечеря? - Днес сготвих Крайно Мързеливи сарми... - Какво пък значи това? - Ами, зелевите листа са в буркан,...