Може би използвате пресен джинджифил за овкусяване на коледните сладки и употребата му в кулинарията се свежда горе долу до това.
Ако е така, то сте в голяма грешка.
Джинджифилът е съставка, която може и трябва да присъства много по-често на масата ви, под една или друга форма.
Чай
Пийте чай от прясно сварен джинджифил след всяко хранене. Той ще помогне на храносмилането и циркулацията. Можете просто да пуснете няколко парчета от коренчето във вряща вода и да го изпиете след това.
Шейк (смути)
Парче суров корен джинджифил в сутрешния шейк ще ви "зареди" през целия ден.
Супа
Има наистина много супи, в които ще можете да добавите пресен джинджифил. Крем супа от печена тиква или моркови, мнгоо биха си отивали с леко пикантния вкус на корена.
Например тази леща по индийски.
Къри
Това ястие няма да е същото, ако към него не се добави и малко джинджифил. Според хомеопатите, комбинацията от билки и подправки е в основата на излекуването от някои болести.
Сладкиши
И то най-различни, не само коледните джинджифилови сладки. Опитайте да добавите към рецептата за бабанов хляб и малко канела на прах и стрит джинджифил и тогава мнението ви за корена ще се промени.
Опитайте и този постен сладкиш със смокини.
Маринати
Чудесна съставка за различни маринати. Подходящ е както за летни, така и за зимни рецепти. За пилешко, например, сложете малко сок от лайм, стърган джинджифил, кориандър (за летните месеци).
Ако си приготвяте агнешко, ето и няколко вкусни маринати.
Джинджифилът е чудесна подправка, която трябва често да се научим да използваме. Виждате, че още със закусната можем да започнем, не се колебайте.