Без значение как точно ще приготвите агнешкото за Великден, то ще бъде много по-крехко и лесно за готвене, ако първо се маринова.
Предлагаме ви 7 чудесни рецепти за маринати, с които да опияните месцето.
С дижонска горчица
Намажете агнешките котлети със смес от дижонска горчица, зехтин, сух вермут, намачкани скилидки чесън, наситнен пресен розмарин и черен пипер. Мариновайте за няколко часа.
С пресен джоджен
Забъркайте марината от зехтин, пресован чесън, нарязан на ситно джоджен, сол и пипер. Оставете месцето в маринатата за една нощ. Поднесете с резени лимон.
Пюрирайте няколко семенца ким с кориандър, лют червен пипер, чесън, джоджен, зехтин и малко кисело мляко. Мариновайте котлетите за 2-3 часа.
По китайски
За тази марината ще са ви необходими следните продукти:
соев сос
оризово вино
силно ароматна подправка по избор
мед
Забъркайте маринатата в количество спрямо количеството на месото, мариновайте за 1 нощ.
С винен оцет
Смесете мед, винен оцет и чесън на прах.
Със сок от лайм
Сокът от лайм е с по-наситен вкус. Миксирайте го със соев сос и чесън и ще получите аромат, близък до ароматите на виетнамската кухня.
По гръцки
Ще са ви необходими корите и сока от 2 лимона, малко зехтин, свеж розмарин, свежа мащерка и риган, няколко скилидки чесън.