Изваждаме маслото 3 часа преди да започнем да готвим.
Слагаме маслото и захарта в купа и разбиваме с миксера на високи обороти в продължение на 3-5 минути.
Добавяме яйцата, продължаваме да бъркаме на високи обороти.
Слагаме брашното, бакпулвера и канелата в отделна купа, пресяваме ги, след което постепенно ги прибавяме, като бъркаме с миксера на бавни обороти докато сместа стане хомогенна.
Изключваме миксера и прибавяме към разбитата смес предварително настърганата ябълка. Разбъркваме с лъжица, докато се разпредели равномерно в сместа.
Насипваме в подредените хартиени чашки за печене в тавичка за кексчета.
Печем в предварително загрята фурна на 180градуса между 18 и 22 минути докато кексчетата придобият златист цвят.
Изваждаме кексчетата от тавичката за печене върху метална решетка да изстинат.
За глазурата:
Пудра захар: 500 гр.
Масло: 250 гр.
Крема сирене: 400 гр.
Декорираме с глазура от пудра захар, масло и крема сирене. С пош и голям накрайник оформяме големи рози върху повърхността на кексчетата.