Брашното, солта, жълтъците и необходимото количество прясно мляко (ако яйцата са по-дребни, отива по-малко мляко) се смесват до получаването на течно тесто. Оставя се един час да почине в хладилника.
През това време се разбиват белтъците с 1 щипка сол до получаването на гъста пяна. Внимателно смесваме тестото с белтъчения сняг.
Загряваме голям тефлонов тиган и слагаме маслото да се разтопи и загрее, изсипваме част от сместа - не трябва да е по-дебела от 1 - 1 1/2 см.
Пържи се на умерена температура. Като се зачерви от долната страна, внимателно обръщаме с дървени лопатки, докато и от другата страна придобие златист цвят.
Когато кайзершмарна стане готов, се накъсва с помощта на дървените лопатки на малки хапки и се поръсва с пудра захар и/или канелена захар.
Сервира се обикновено със сладко, а към по-горната смес може да се добавят и стафиди или да се декорира с карамелизирана захар.