Загрейте фурната на 220 С. Намазнете с малко зехтин касеролата или по-дълбока тава за печене.
Сложете тенджера с подсолена вода на котлона и сварете спагетите за няколко минути, да останат алангле. Изцедете водата и сложете в тавата. Покрийте с квасената сметана, поръсете настърганото сирене пармезан и малко сол.
През това време загрейте останалия зехтин в тиган на средна степен. Сложете каймата и гответе до порозовяване, като бъркате отвреме навреме. Добавете чушката и лука, нарязани ситно, и гответе за около 3 минути. Направете малко място в тигана и излейте доматения сок. Поръсете с подправката и малко сол. Сложете доматите, разбъркайте и оставете за заври. Гответе, докато се сгъсти леко.
Сложете каймата в тавата, върху спагетите, поръсете с чедъра. Печете на средната решетка, докато сиренето се стопи и запече. Отнема около 15-20 минути. Оставете за 10 минути, преди да сервирате.