Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Kашкавалени топчета

13
Kашкавалени топчета
Източник: Добринка Христова Петкова
Добави в Моят Кулинар
Рейтинг: 5
(базиран на 7 отзива)
време
30 мин.
порции
Промени
Рецептата е лесна
Начин на приготвяне
  • 1

    Отделяме белтъците, посоляваме ги и ги разбиваме на твърд сняг. Бавно и внимателно прибавяме настъргания на ситно кашкавал.

  • 2

    Прибавяме сол и черен пипер на вкус, след което разбъркваме внимателно. От сместа оформяме топчета, които се овалват в яйца и брашно.

  • 3

    Сгорещяваме олиото и в него пускаме топчетата. Когато удвоят размера си, ги изваждаме и поставяме в гевгир да се отцедят.

  • 4

    След това топлите топчета овалваме в ситно нарязан магданоз и/или сусам.

продукти
Коментари(13)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
13
Kremena Peteva
19.04.2013 | 15:38
еха страхотно предложение за кашкавалени топчета
12
Здравейте не разбрах за рецептата Кашкавалени топчета,къде остават жълтъците?
11
Благодаря на админите,че взеха мерки и промениха името на автора на тази снимка,тъй като тя наистина е лично моя,но рецептата която предишната госпожа е дала не отговаря на тях,затова аз ще я напиша тук:Продукти:300гр.кашкавал, 8с.л.брашно, 2яйца, 1бакпулвер. Всичко това се разбърква добре,правят се топчета и се пържат в сгорещена мазнина.
10
Vasilka Marangozova
07.04.2013 | 13:03
А брашното къде се слага!?Или в него се овалват топчетата преди да се пържат!?
9
Много грозно от ваша страна да използвате чужда снимка и рецептата която сте дали изобщо не отговаря на нея.Който реши да ги направи,да не очаква този резултат.Много ми е интересно какво ще се получи само от белтъци и кашкавал,едва ли ще може да се оформят топчета.Пълна измишльотина,поне да бяхте си снимали вашите топчета,но явно не са ставали за нищо и сте решили да вземете чужда снимка.
8
Svetlana Koleva
05.04.2013 | 19:19
Отговор на коментар #2 от Nina Voinova:
Жълтъците си запазвате в хладилника за някоя друга рецепта. А брашно в тази рецепта не се съдържа.
7
Svetlana Koleva
05.04.2013 | 19:18
Отговор на коментар #1 от Нели Георгиева:
Извинявам се за брашното, в рецептата няма такова.
6
poli asenova
05.04.2013 | 17:14
Страхотни са за мезе.
5
ива
05.04.2013 | 17:08
Ясно, вкусна работа ще е.
4
Много оригинална идея,браво!
3
Живка
05.04.2013 | 16:59
брашното в белтъците ли се поставя?
2
Nina Voinova
05.04.2013 | 16:53
...а жълтъците и брашното кога и къде се слагат ???
1
Нели Георгиева
05.04.2013 | 16:40
а,брашното за какво го ползваме,не сте описали в рецептата
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
  "Винаги готвя с вино. Понякога дори го добавям в храната!" Уилям Клод Фийлдс, американски комик  
  • Всеки ще се зарадва на подобна изненада, щом има шоколад!
  • Картофки, ама по-така ;)
  • Зелник, ама най-лесният на света!
  • Време е за канелените сладкиши с орехи
  • Сладките салами са едни от най-вкусните десерти :)
Майка се кара на невръстното си детенце: - Миткоооо, колко пъти да ти казвам да не си играеш около мен, докато готвя. Виж какво стана...