Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

La Vie en rose

3
La Vie en rose
Източник: Petya Keranova
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:десерт
Националност:френска кухня
Кулинар:
Рейтинг: 0
(още не е оценена)
време
> 90 м.
порции
Промени
Рецептата е за майстор-кулинари
Начин на приготвяне
  • 1

    За целувчените блатове:
    90 гр "стари" белтъци
    115 гр бадемово брашно
    140 гр пудра захар
    70 гр кристална захар
    1 щипка розова сладкарска боя

  • 2

    Белтъците са стари, престояли 2 дни в затворен съд в хладилника, но със стайна температура; бадемовото брашно е от белени бадеми, смлени в блендера заедно с пудрата захар, задължително се пресява 2-3 пъти, за да не останат едри частици. 

  • 3

    Най-напред се разбиват белтъците на сняг, прибавя се постепенно кристалната захар и се разбива до твърда смес, добавя се боя и се разбива до пълното й разтваряне. Следва добавянето на бадемовото брашно с помощта на шпатула, на части, внимателно, като се бърка отдолу нагоре, получава се гладка лъскава смес. 

  • 4

    Получената смес се поставя в пош, очертавате 3 кръга с дъното на формата, в която ще сглобявате тортата, и се шприцоват 3 блата и 22 малки кръгчета върху застлани с хартия тави. оОставят се за 30 минути във фурната с включен вентилатор или на стайна температура, за да изпръхнат. След като образуват отгоре коричка, се пекат на 130 С с вентилатор за около 15 минути, отделят се от хартията.

  • 5

    За обикновения блат:
    2 яйца
    2 с.л. кафява захар
    2 с.л. брашно с набухвател
    Разбивате яйцата със захарта до побеляване, добавяте пресятото брашно и изпичате направо във формата с подвижно дъно , в която ще сглобявате тортата.

  • 6

    За крема:
    600 гр сирене Филаделфия
    250 гр краве масло
    (размекнати на стайна температура достатъчно, че да се разбият на крем)
    400 гр пресята пудра захар
    няколко капки червена боя (за да се оцвети в розово крема)
    2 с.л. заквасена сметана

  • 7

    Сиренето и маслото се разбиват на пухкав крем, добавят се пудрата захар, боята и сметаната. Реди се тортата във формата с подвижно дъно, в която сте изпекли, без да изваждате след това пандишпановия блат, като се редуват блат и крем, с който се полива обилно отгоре и се оставя в хладилника да стегне поне 24 часа.

  • 8

    Отстраняват се стените на формата и тортата се облепя отстрани и отгоре с малките целувчени кръгчета, поръсва се със сушени червени плодове и филирани бадеми (по желание).

Коментари(3)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
3
Desislava Stoyanova
27.01.2014 | 15:16
:)) брей, помислих си че има наредени парчета салам.
2
zvetanka ivanova
12.04.2013 | 22:43
Красота, красота просто.
1
kalinka kalinkova
12.04.2013 | 22:23
Много ефектно изглежда този десерт.
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Пилешко, глазирано с балсамов оцет
    15 мин.
  • Картофена салата с бекон
    20 мин.
  • Руски чаени сладки
    30 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
"Щур свят, Господи, луд свят! Смешен и тъжен, жесток и трогателен, опак и прав... Свят, в който не можеш да разбереш къде свършва...
  • Еха, чудна идея за закуска
  • Леле, какво му мислим на това руло
  • Вкусен джолан с колбас и зеле
  • Най-вкусните чушки бюрек!
  • Домашна торта, която няма как да не ви хареса!
- Скъпа, какво има за вечеря? - Днес сготвих Крайно Мързеливи сарми... - Какво пък значи това? - Ами, зелевите листа са в буркан,...