За целувчените блатове:
90 гр "стари" белтъци
115 гр бадемово брашно
140 гр пудра захар
70 гр кристална захар
1 щипка розова сладкарска боя
Белтъците са стари, престояли 2 дни в затворен съд в хладилника, но със стайна температура; бадемовото брашно е от белени бадеми, смлени в блендера заедно с пудрата захар, задължително се пресява 2-3 пъти, за да не останат едри частици.
Най-напред се разбиват белтъците на сняг, прибавя се постепенно кристалната захар и се разбива до твърда смес, добавя се боя и се разбива до пълното й разтваряне. Следва добавянето на бадемовото брашно с помощта на шпатула, на части, внимателно, като се бърка отдолу нагоре, получава се гладка лъскава смес.
Получената смес се поставя в пош, очертавате 3 кръга с дъното на формата, в която ще сглобявате тортата, и се шприцоват 3 блата и 22 малки кръгчета върху застлани с хартия тави. оОставят се за 30 минути във фурната с включен вентилатор или на стайна температура, за да изпръхнат. След като образуват отгоре коричка, се пекат на 130 С с вентилатор за около 15 минути, отделят се от хартията.
За обикновения блат:
2 яйца
2 с.л. кафява захар
2 с.л. брашно с набухвател
Разбивате яйцата със захарта до побеляване, добавяте пресятото брашно и изпичате направо във формата с подвижно дъно , в която ще сглобявате тортата.
За крема:
600 гр сирене Филаделфия
250 гр краве масло
(размекнати на стайна температура достатъчно, че да се разбият на крем)
400 гр пресята пудра захар
няколко капки червена боя (за да се оцвети в розово крема)
2 с.л. заквасена сметана
Сиренето и маслото се разбиват на пухкав крем, добавят се пудрата захар, боята и сметаната. Реди се тортата във формата с подвижно дъно, в която сте изпекли, без да изваждате след това пандишпановия блат, като се редуват блат и крем, с който се полива обилно отгоре и се оставя в хладилника да стегне поне 24 часа.
Отстраняват се стените на формата и тортата се облепя отстрани и отгоре с малките целувчени кръгчета, поръсва се със сушени червени плодове и филирани бадеми (по желание).