Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Вита баница със захар

Вита баница със захар
Източник: Petia Ivailova
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:десерт
Националност:българска кухня
Празник:Коледа
Сезон:зима
Кулинар:
Рейтинг: 0
(още не е оценена)
време
30 мин.
порции
Промени
Рецептата е лесна
Начин на приготвяне
  • 1

    Яйцата, киселото мляко и натрошеното сирене се разбиват заедно в купа.

  • 2

    Разгъват се корите. С всяка една от тях се процедира по следния начин: разпределят се 2 с.л. плънка, 1 с.л. олио и захар (на око и според това колко сладко искате да бъде). Ако е за Коледа, се добавят късмети, увити във фолио. Кората се навива внимателно и се подрежда в голяма тава. 

  • 3

    След като се подредят всички кори, баницата се оставя да се пече в предварително нагрята фурна за около 20 минути, или докато се зачерви.(зависи от печката)

  • 4

    Опечената баница се поръсва обилно със захар, докато е много гореща.

продукти
Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
  "Виното става по-добро с възрастта. Колкото повече остарявам, толкова повече го оценявам." Анонимно  
  • Сладките салами са едни от най-вкусните десерти :)
  • Картофки, ама по-така ;)
  • Малки кашкавалени соленки :)
  • Телешко месце с гарнитура от авокадо, картофки и свежа салата
  • Всеки ще се зарадва на подобна изненада, щом има шоколад!
- Скъпа, какво има за вечеря? - Днес сготвих Крайно Мързеливи сарми... - Какво пък значи това? - Ами, зелевите листа са в буркан,...