Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Гъсенички с кренвирш

3
Гъсенички с кренвирш
Източник: Beatris Qneva
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:тестени
Кулинар:
Рейтинг: 5
(базиран на 1 отзив)
време
30 мин.
порции
Промени
Рецептата е лесна
Начин на приготвяне
  • 1

    Шупваме маята заедно с 1 с. л. захар и 1 с. л. брашно. Към брашното (количеството брашно е приблизително) прибавяме солта, захарта, млякото и шупналата мая. Омесваме тестото, като постепенно добавяме и краве маслото.

     

  • 2

     

    Така омесеното тесто слагаме в купа и покриваме с кърпа, оставя се да втаса (аз за по-бързо слагам във фурната на 50 С).

     

  • 3

     

    От бухналото вече тесто късам парче и оформям овална форма, отгоре поставям половин кренвирш и залепям краищата. С помощта на остър нож се правят 6 разреза, като се оставят 3 мм от края неразрязани.

     

  • 4

     

    Оформят се питките гъсенички, като се нареждат в шахматен ред и пак се оставят да втасат в тавата, в която ще се пекат. След това намазваме с яйце, по желание поръсваме настърган кашкавал и печем в загрята фурна около 20 минути.

     

  • 5

     

    Може да се използва готово тесто, така времето за приготвяне ще се намали.

     

Коментари(3)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
3
Nikolinka Koteva
08.05.2014 | 22:09
Благодаря за чудесната рецепта-направих ги и много се харесаха от всички
2
тихомира илиева
08.05.2014 | 14:29
Харесаха ми, бих опитала.
1
zvetanka ivanova
07.05.2014 | 20:50
Браво! Страхотни са!
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
  "Виното става по-добро с възрастта. Колкото повече остарявам, толкова повече го оценявам." Анонимно  
  • Телешко месце с гарнитура от авокадо, картофки и свежа салата
  • Време е за канелените сладкиши с орехи
  • Сладките салами са едни от най-вкусните десерти :)
  • А какво е есента без тиквените сладкиши?
  • Малки кашкавалени соленки :)
- Скъпа, какво има за вечеря? - Днес сготвих Крайно Мързеливи сарми... - Какво пък значи това? - Ами, зелевите листа са в буркан,...