Отделят се жълтъци от белтъци на 8 яйца, разбиват се с по 100 г захар. След което се смесват, като се прибавя малко по малко брашното (като се отделят 10 с.л.).
От тази смес се отделя 1/3 и към нея се слага какаото.
Пекат се 3 блата - 2 бели и 1 кафяв. На 170 С за около 40-45 минути.
За крема: млякото се слага на котлона, след като заври, се слагат останалите захар и брашно, маслото и яйцата. Разбърква се и се оставя за 5 минути на поври. След като се сгъсти, се маха от котлона и се прибавя ванилията.
Сглобяване на тортата: По желание сиропирайте блатовете със сок от компот или направете сироп от захар и вода 2:1. Един бял блат се маже с крем, отгоре се слага какаовия, маже се с крем и накрая последния блят. Цялата торта се маже с крем и се поръсва обилно със смлени орехи.