Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Вита баница със захар

Вита баница със захар
Източник: Petia Ivailova
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:десерт
Националност:българска кухня
Празник:Коледа
Сезон:зима
Кулинар:
Рейтинг: 0
(още не е оценена)
време
30 мин.
порции
Промени
Рецептата е лесна
Начин на приготвяне
  • 1

    Яйцата, киселото мляко и натрошеното сирене се разбиват заедно в купа.

  • 2

    Разгъват се корите. С всяка една от тях се процедира по следния начин: разпределят се 2 с.л. плънка, 1 с.л. олио и захар (на око и според това колко сладко искате да бъде). Ако е за Коледа, се добавят късмети, увити във фолио. Кората се навива внимателно и се подрежда в голяма тава. 

  • 3

    След като се подредят всички кори, баницата се оставя да се пече в предварително нагрята фурна за около 20 минути, или докато се зачерви.(зависи от печката)

  • 4

    Опечената баница се поръсва обилно със захар, докато е много гореща.

продукти
Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Ябълково вино
    < 10 м.
  • Фъстъчени бисквитки с шоколадов център
    30 мин.
  • Медени скариди върху салата
    20 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Варите ли ракия? 1
Бъди верен на себе си, не само защото това е част от пътя към щастието, а и защото е единственият начин да имаш живот, който си...
  • Вкусен джолан с колбас и зеле
  • Леле, какво му мислим на това руло
  • Най-вкусните чушки бюрек!
  • Домашна торта, която няма как да не ви хареса!
  • Тази фокача е просто разкошна!
- Скъпа, какво има за вечеря? - Днес сготвих Крайно Мързеливи сарми... - Какво пък значи това? - Ами, зелевите листа са в буркан,...