Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Печена тиква за Бъдни вечер

Печена тиква за Бъдни вечер
Източник: Petia Ivailova
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:десерт
Националност:българска кухня
Празник:Бъдни вечер
Сезон:зима
Кулинар:
Рейтинг: 0
(още не е оценена)
време
45 мин.
порции
Промени
Рецептата е лесна
Начин на приготвяне
  • 1

    Тиквата се обелва и нарязва на малки кубчета, които се подреждат в тава. Ако ви харесва, може да добавите 1-2 ябълки, разрязани на половинки и почистени от семките.

  • 2

    Парчетата тиква се заливат равномерно с вода, част от която трябва да остане на дъното на тавата. Поръсва се обилно със захар и канела.

  • 3

    Поставя се в предварително загрята фурна и се пече до зачервяване. Вади се от фурната, наръсва се с ядките и се допича още няколко минути. 

продукти
5 с.л.ядки
2 ч.ч.вода
2 ч.ч.захар
1 бр.ябълки
1 бр.тиква
Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Цикория с гъби
    15 мин.
  • Макарони с патладжан и чери домати
    20 мин.
  • Десерт с боровинки, сладолед и сметана
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните?
"Можеш да прекараш минути, часове, дни, седмици или дори месеци, анализирайки отново и отново ситуацията, опитвайки се да сглобиш...
  • Леле, какво му мислим на това руло
  • Трябва да опитате тази вкусотия...ние нямаме думи да я опишем - Локуменик
  • Най-вкусните чушки бюрек!
  • Най-вкусната спаначена пита!
  • Тази фокача е просто разкошна!
Понякога си казвам "Стига си ял, Пешоооо"... И продължавам да ям, щото не се казвам Пешо :D