Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Чесново пиле с кашкавал

Чесново пиле с кашкавал
Източник: Сия Рибагина
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:основно
Празник:Коледа
Рейтинг: 0
(още не е оценена)
време
60 мин.
порции
Промени
Рецептата е лесна
Начин на приготвяне
  • 1

    Почистете и нарежете пилешкото месо, ако използвате пиле го разфасовайте, в случая аз използвах цели пилешки бутчета, които разделих на две части - горно и долно.

  • 2

    Обелете чесъна и го нарежете на ситно, загрейте олиото в тиган на котлона и го сложете да се запържи закратко до златисто, като внимавате да не загори.

  • 3

    Отстранете тигана от котлона и сложете в него кафявата захар и всички подправки. Разбъркайте добре. 

  • 4

    В тавичка, намазана с малко олио, наредете пилешките парчета, изцедете сока на лимона и полейте върху тях, а между тях сложете нарязана на кръгчета червената пиперка. Отгоре, върху парчетата пиле, втрийте и поръсете част от сместа от чесън и подправки, като отделите малка част, която ще използвате накрая.

  • 5

    За по-пикантен вкус по желание сложете две-три слабо люти чушлета между месото. Не е необходимо да се сипва вода или друга течност, при печене пилето си пуска достатъчно мазнина и течност. 

  • 6

    Сложете тавата в загрята фурна на 170 С и печете пилето 60 мин, като, ако е необходимо, по време на печене го покрийте с фолио, за да не загори.

  • 7

    Настържете кашкавала, извадете тавата и наръсете обилно върху вече изпеченото месо, отгоре поръсете с отделената смес от чесън и подправки и сложете да се запече до разтопяване на кашкавала. 

  • 8

    Поднесете топло, да ви е вкусно!

Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Пилешко, глазирано с балсамов оцет
    15 мин.
  • Картофена салата с бекон
    20 мин.
  • Руски чаени сладки
    30 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
"Щур свят, Господи, луд свят! Смешен и тъжен, жесток и трогателен, опак и прав... Свят, в който не можеш да разбереш къде свършва...
  • Леле, какво му мислим на това руло
  • Тази фокача е просто разкошна!
  • Най-вкусните чушки бюрек!
  • Еха, чудна идея за закуска
  • Трябва да опитате тази вкусотия...ние нямаме думи да я опишем - Локуменик
Понякога си казвам "Стига си ял, Пешоооо"... И продължавам да ям, щото не се казвам Пешо :D