Шупваме маята заедно с 1 с. л. захар и 1 с. л. брашно. Към брашното (количеството брашно е приблизително) прибавяме солта, захарта, млякото и шупналата мая. Омесваме тестото, като постепенно добавяме и краве маслото.
Така омесеното тесто слагаме в купа и покриваме с кърпа, оставя се да втаса (аз за по-бързо слагам във фурната на 50 С).
От бухналото вече тесто късам парче и оформям овална форма, отгоре поставям половин кренвирш и залепям краищата. С помощта на остър нож се правят 6 разреза, като се оставят 3 мм от края неразрязани.
Оформят се питките гъсенички, като се нареждат в шахматен ред и пак се оставят да втасат в тавата, в която ще се пекат. След това намазваме с яйце, по желание поръсваме настърган кашкавал и печем в загрята фурна около 20 минути.
Може да се използва готово тесто, така времето за приготвяне ще се намали.