Това интересно руло видях в руския сайт Плюшечка и много ми хареса идеята. Реших да го направя като съм променила продуктите - за основа използвах тестото, с което правя скалички, което е много вкусно и сладко.
Бисквитите се смилат в блендер и се поставят в купа, към тях се прибавят натрошените сухи пастички, орехите, какаото, сладкото от боровинки. Слага се лъжичка есенция ром и прясното мляко и цялата тази смес се залива с половината разтопено масло. Всичко се разбърква и намачква хубаво с ръце до получаване на хомогенна смес, приличаща на тесто.
Купата се покрива с домакинско фолио и се оставя за 30 мин в хладилник да стегне сместа.
След което с ръце се върху лист стреч фолио се оформя правоъгълна тънка кора.
За кокосовата смес - в купа се смесват кокосовите стърготини със захарта и останалата половина от маслото до хомогеност.
Тази смес се разпределя също на равномерен тънък пласт в средата на другата платка.
С помощта на фолиото се навива на стегнато руло и се поставя във фризер за поне 1 час да стегне добре.
Направете ганаша като загреете сметаната и преди да кипне махнете от котлона, добавете шоколада, изчакайте минутка и разбъркайте до разтопяване на шоколада и хомогенна еднородна смес.
С този ганаш залейте рулото и поставете отново в хладилник за минимум 4 часа, след което разрежете на парчета.
*Маслото е дадено общото количество за рецептата, като се разделя на половина, по 125 г за сместа с пастите и също толкова и за кокосовата смес, като за нея също трябва да се разтопи предварително.