Нарязва се агнешкото месо на кубчета като за шишчета. Парчетата месо се изсипват в тенджера или дълбока купа. Залива се с кофичка кисело мляко, червено вино и листенцата салвия. Остава се да кисне в така направената марината за поне 6 часа в хладилника. Ако стои по-дълго време, става по-крехко.
Гъбите се измиват добре, оставят се цели, а пънчетата се нарязват на дебели кръгчета. Чушките се почистват от дръжките и семките, и се нарязват на 4 големи парчета.
На дървени шишове се набождат, парче месо, гъба, чушка. По желание може и люта чушка. Шишчетата се осоляват и се поръсват с черен пипер.
Пекат се на сгорещена скара или на добре разгорена жар от дървени въглища. Шишчетата трябва да се обръщат често, за да се изпекат равномерно и за да не прегарят.
След като са изпечени, се разстила голяма кърпа, върху нея се нареждат букови листа, върху които се поставят опечените шишчетата и се завиват с кърпата да се задушат за десетина минути.