Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Агнешко - полезното месо, което трябва да ядем целогодишно

по статията работи: | 02 април 2015 Прочитания: 4329
Заради богатото съдържание на омега-3 мастни киселини
Агнешко - полезното месо, което трябва да ядем целогодишно
Източник: Thinkstock / Guliver

Органичните етикети върху храните винаги събуждат съмнение. При месото обаче е малко по-лесно да се ориентираме.

 

Просто защото, ако желаем да ядем истинско месо, не купуваме такова от хипермаркетите.

 

Покрай празниците, особено навръх Великден, масово търсим агнешко. За да сме убедени в неговия произход, най-добре да помислим по въпроса предварително.

 

Всъщност, истинските маниаци на тема класическа великденска трапеза, при всички положения са наясно с фактите за агнешкото, които ще ви поднесем.

 

А и вероятно самите те са си го отгледали, колкото и тъжно да се струва това на вегана или вегетарианеца.

 

Кои са предимствата на агнешкото пред другите видове месо?

 

Когато мислим за източници на омега-3 мастни киселини в растенията и животните, обикновено се ограничаваме до ядките и семенета при първите и рибата при вторите. Всъщност, в агнешкото месо, което идва от наистина тревопасно животно, също се откриват полезните киселини.

 

Количеството им зависи както от диетата на малкото агънце, така и от храненето на майка му. Правилното им отглеждане дарява месоядния човек с невероятно месо – вкусно и полезно.

 

В някои страни, които си нямат море или океан наблизо, агнешкото се е превърнало в доста основен източник на прехрана и нутриенти.

 

Месото от животни, които са хранени с трева и са прекарали живота си в свободна пача, съдържа поне 25% повече омега-3 от месото в супермаркета.

 

Щастливите агнета ни даряват с около 49% повече алфа-линоленова киселина – една от най-есенциалните представителки на отбора омега-3.

 

Различни научни изследвания през годините сочат, че общото количество мазнини в агнешкото месо може да бъде регулирано и намалено именно чрез храненето с трева. Всеки човек лесно може да установи това, като просто сравни филе от домашно агнешко и закупено от магазина.

 

Една от причините е и безпорният факт, че животните, които пасат по поляните, постоянно са в движение, изгаряйки калории и развивайки мускулна маса.

 

А сега подкрепяме цялата тази информация с няколко вкусни рецепти за агнешко:

 

Пикантно агнешко с пюре

 

Балканска кралица

 

Агнешки котлети с тиквички и гъби

 

Още предложения ви очакват в свързаните рецепти.

Рейтинг: 4 / 5 , 303 гласa
Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
Човек жертва здравето си с идеята да спечели пари, след това дава парите си, за да възстанови здравето си. Ядосва се за бъдещето си,...
  • Време е за канелените сладкиши с орехи
  • Сладките салами са едни от най-вкусните десерти :)
  • Малки кашкавалени соленки :)
  • Картофки, ама по-така ;)
  • Телешко месце с гарнитура от авокадо, картофки и свежа салата
Дъщеря учи за готвач. Майка й я пита: - А разрешават ли ви да ядете, това което сте приготвили? Дъщерята (през сълзи): - Карат ни!