Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Агнешко руло

Източник: Thinkstock / Guliver
Добави в Моят Кулинар
Националност:българска кухня
Празник:Гергьовден
Сезон:пролет
Кулинар:
Рейтинг: 2.4
(базиран на 8 отзива)
време
> 90 м.
порции
Промени
Начин на приготвяне
  • 1 Бутчето се обезкостява и се начуква, като трябва да се оформи на правоъгълник
  • 2 Месото се намазва с горчица, посолява се и се поръсва с розмарин
  • 3 Оставя се в хлядилника за една нощ
  • 4 Приготвя се плънката: нарязват се магданоз, джоджен, лук и спанак
  • 5 Задушават се и се поръсват с галета за плътност
  • 6 Върху месото се разпредля плънката
  • 7 Оформя се руло и се връзва здраво с канап
  • 8 Рулото се слага в тава, намазва се с масло, отстрани се наливат 400 мл гореща вода
  • 9 Месото се покрива с фолио
  • 10 Ястиетосе пече на 150 С около 3 часа
  • 11 След това се отстранява фолиото и рулото се допича на 200 С, докато придобие коричка.
Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
  "Модерната култура е задвижвана от кафе и бензин. Често първото има вкус на второто." Едуард Аби, американски есеист  
  • Ароматни, плодови мъфини за съботна закуска
  • А какво е есента без тиквените сладкиши?
  • Картофки, ама по-така ;)
  • Телешко месце с гарнитура от авокадо, картофки и свежа салата
  • Сладките салами са едни от най-вкусните десерти :)
Дъщеря учи за готвач. Майка й я пита: - А разрешават ли ви да ядете, това което сте приготвили? Дъщерята (през сълзи): - Карат ни!