Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Агнешко с домати

Източник: Thinkstock / Guliver
Добави в Моят Кулинар
Националност:българска кухня
Празник:Гергьовден
Кулинар:
Рейтинг: 2.7
(базиран на 6 отзива)
време
80 мин.
порции
Промени
Начин на приготвяне
  • 1 Месото се почиства от ципите и се нарязва на едри парчета
  • 2 В тенджера се загряват олиото и маслото и в тази мазнина се запържва месото до златиста коричка
  • 3 Месото се изважда от съда и в същата мазнина се запържва лука
  • 4 Когато той омекне, се прибавят месото, дафиновият лист и червеният пипер
  • 5 Ястието се залива с гореща вода, колкото да се покрие до 2/3 от него, захлупва се с капак и се задушава, докато месото омекне - 40-50 минути
  • 6 Прибавят се целите домати и се вари още 5-7 минути
  • 7 Брашното се размива в малко студена вода и се добавя към ястието
  • 8 След 3-5 минути ястието се сваля от огъня и се поръсва със ситно нарязани джоджен и магданоз.
Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
"Ако знаехте колко рядко ви разбират правилно, щяхте по-често да мълчите." Гьоте
  • Ароматни, плодови мъфини за съботна закуска
  • Телешко месце с гарнитура от авокадо, картофки и свежа салата
  • Зелник, ама най-лесният на света!
  • Малки кашкавалени соленки :)
  • Картофки, ама по-така ;)
- Скъпа, какво има за вечеря? - Днес сготвих Крайно Мързеливи сарми... - Какво пък значи това? - Ами, зелевите листа са в буркан,...