Месото се измива, подсушава се с кухненска хартия и се подправя със сол и пипер.
Връзва се с канап, като под канапа се промушват клончета розмарин.
Агнешкото се запържва, колкото да се запечата месото, за да остане сочно.
Слага се в тава и се залива с 400 мл гореща вода, след което се покрива с фолио.
Пече се на 160 С 2 1/2 часа.
След товасе пече още 20 минути на 200 С, без фолиото, и се оставя да отлежи.
Приготвя се сос: глава чесън, без да се бели, се намазва със зехтин, увива се във фолио и се изпича във фурната за 30 минути, докато се пече месото
В тавата от печеното се сипва червено вино и сосът се прецежда.
Сгъстява се с малко брашно, размито в студена вода.
Накрая се подправя с пипер и пюре от печен чесън.
Агнешкото се поднася със соса и печени или варени картофи.