Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Агнешко с розмарин

6
Агнешко с розмарин
Източник: Thinkstock / Guliver
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:основно
Празник:Гергьовден
Сезон:пролет
Кулинар:
Рейтинг: 4
(базиран на 3 отзива)
време
> 90 м.
порции
Промени
Рецептата е лесна
Начин на приготвяне
  • 1

    Месото се измива, подсушава се с кухненска хартия и се подправя със сол и пипер.

  • 2

    Връзва се с канап, като под канапа се промушват клончета розмарин.

  • 3

    Агнешкото се запържва, колкото да се запечата месото, за да остане сочно.

  • 4

    Слага се в тава и се залива с 400 мл гореща вода, след което се покрива с фолио.

  • 5

    Пече се на 160 С 2 1/2 часа.

  • 6

    След товасе пече още 20 минути на 200 С, без фолиото, и се оставя да отлежи.

  • 7

    Приготвя се сос: глава чесън, без да се бели, се намазва със зехтин, увива се във фолио и се изпича във фурната за 30 минути, докато се пече месото

  • 8

    В тавата от печеното се сипва червено вино и сосът се прецежда.

  • 9

    Сгъстява се с малко брашно, размито в студена вода.

  • 10

    Накрая се подправя с пипер и пюре от печен чесън.

  • 11

    Агнешкото се поднася със соса и печени или варени картофи.

Коментари(6)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
6
kalinka kalinkova
08.05.2013 | 08:46
Не е лошо да се опита това предложение.
5
elena atanasova
07.05.2013 | 10:07
Така овкусено агнешкото ще е добре.
4
vili deneva
30.04.2013 | 15:32
Отговор на коментар #2 от poli asenova:
И на мен ми се иска да опитам.
3
vili deneva
30.04.2013 | 15:31
Добре изглежда.
2
poli asenova
30.04.2013 | 07:54
Искам и аз да опитам този специалитет.
1
gabriela gabrielova
29.04.2013 | 19:49
Не съм опитвала до сега така овкусено агне, но ще пробвам.
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
"Ако знаехте колко рядко ви разбират правилно, щяхте по-често да мълчите." Гьоте
  • Картофки, ама по-така ;)
  • Сладките салами са едни от най-вкусните десерти :)
  • А какво е есента без тиквените сладкиши?
  • Малки кашкавалени соленки :)
  • Ароматни, плодови мъфини за съботна закуска
- Скъпа, какво има за вечеря? - Днес сготвих Крайно Мързеливи сарми... - Какво пък значи това? - Ами, зелевите листа са в буркан,...