Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Алжирска баница

16
Алжирска баница
Източник: Валя Славкова
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:тестени, десерт
Рейтинг: 4.3
(базиран на 4 отзива)
време
90 мин.
порции
Промени
Рецептата е лесна
Начин на приготвяне
  • 1

    Корите се разделят на две. Едната половина от корите се подреждат една по една в намаслена тава, като леко се омазняват с разтопеното масло.

  • 2

    Прави се пандишпаново тесто от яйцата, 1 ч.ч. захар, брашното с бакпулвера и настърганата кора от лимона. Излива се върху намаслените кори, поръсва се с орехи и отгоре по същия начин се подреждат останалите кори.

  • 3

    Пече се в загрята фурна на 220⁰С до златисто. След изпичане се охлажда добре, прави се сироп от 4 чаши вода и 3 чаши захар. Вари се 10 мин, добавя се ванилията и се полива охладения сладкиш. Оставя се да попие сиропа няколко часа преди сервиране.

Коментари(16)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
16
Yordanka Karadzhova
18.04.2013 | 13:15
ministerski sladkish.....maika mi go pravi ponqkoga.....mnogo e vkusen :)
15
Desislava Stoyanova
08.04.2013 | 17:09
като баклавичка :) изглежда апетитно :Р
14
Krasimira Jekova
08.04.2013 | 15:20
супер баница
13
Майстор - готвач
08.04.2013 | 13:28
Отговор на коментар #1 от Violeta:
И на мен много ми харесва как изглежда.
12
Майстор - готвач
08.04.2013 | 13:23
Изглежда много вкусна тази баница . До сега не съм я пробвала
11
ана
08.04.2013 | 10:54
Отговор на коментар #8 от pepi damjnova:
Защо кубинска?
10
ана
08.04.2013 | 10:53
супер десерт.
9
Qna Kirkova
08.04.2013 | 10:10
Не съм я чувала тази рецепта,ще я пробвам:)
8
pepi damjnova
05.04.2013 | 10:21
Отговор на коментар #6 от Марияна Желева:
Явно има различни наименования, защото пък аз я наричам кубинска баклава, но всякак става. Все е вкусна.
7
gabriela gabrielova
04.04.2013 | 18:38
Много ме изкуши тази баница.
6
Марияна Желева
04.04.2013 | 11:23
Мн. хубаво!Браво! И аз правя така, мн. го харесваме у дома, но ние му казваме Гръцка баклава.
5
Borislava Simeonova
03.04.2013 | 19:39
Този сладкиш го знам като "арменска баклава" и в сместа се добавят по желание 1-2 ч. чаши счукани орехи.Тази баклава я правя винаги за Коледа. Невероятна е .
4
делка иванова
03.04.2013 | 18:02
не разбрах орехите къде са
3
Това си е чиста баклава! Само дето никъде в рецептата не пише къде се слагат смлените орехи!
2
чудесна баница
1
Violeta
03.04.2013 | 16:32
Много щ е вкусна тази баница,ще я пробвам!
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
  "Винаги готвя с вино. Понякога дори го добавям в храната!" Уилям Клод Фийлдс, американски комик  
  • Ето и няколко варианта за мекици, за да не се чудите какво да си приготвите за закуска
  • Телешко месце с гарнитура от авокадо, картофки и свежа салата
  • Ароматни, плодови мъфини за съботна закуска
  • Сладките салами са едни от най-вкусните десерти :)
  • Време е за канелените сладкиши с орехи
Понякога си казвам "Стига си ял, Пешоооо"... И продължавам да ям, щото не се казвам Пешо :D