Брашното се пресява 2-3 пъти. После се слага в голям съд или на плота и в средата му се прави кладенче.
В част от топлото прясно мляко се разтваря маята. Добавят се захарта, солта, оцета, 1 с.л. олио, киселото мляко (с разтворената в него сода), 2 яйца и 2 белтъка.
Тази смес се изсипва в кладенчето, добавя се и останалото мляко и се замесва меко тесто, което се меси, докато се появят мехурчета. Няколко пъти се удря по масата.
Готовото тесто се разделя на 6 топки - 3 големи и 3 малки. Това се прави с намазнени ръце. Топките се оставят да починат 10-15 минути.
Тавата, в която ще се пече питката се намазва с олио. Трите малки топчета се размесват и оформят като въженца. Омазняват се с масло и се правят на плитка. Тази плитка се слага по средата на тавата.
Големите топки се размесват с брашно и разточват. Редят се една върху друга, като всяка се намазва с разтопено масло. После се режат на 4 и всяка четвъртинка на още 4, за да се получат 16 парчета. Всяко парче се оформя на кифличка и се реди в тавата, около плетеницата.
Готовата питка се намазва с останалото олио или масло, намазва се с разбитите жълтъци и се оставя да втаса 1-2 часа.
Пече се на 180 С около 30-40 минути. После се увива с кърпа и се слага в найлонова торбичка за 10-15 минути. Приятен апетит!