Подгответе и загрейте скарата или грил тигана. Измийте, нарежете зеленчуците, а патладжанът оставете да се отцеди.
Измийте и почистете заешкото филе, нарежете го на 8 порции. Подправете със сол и пипер. Поръсете с 3 с.л. зехин, наситнените скилидки чесън, ситно нарязаната мащерка и стръкчетата розмарин. Оставете да се маринова, докато се загрява грила.
Когато грилът (или тиганът) е нагорещен, поставете парчетата месо отгоре. Запечете от двете страни, 5-7 минути на страна. Ако чесънът започне да прегаря, го махнете.
Овкусете зеленчуците със сол и пипер и зехтин. Прибавете ги към заешкото, поръсете с розмарин и мащерка, по желание – с чесън. Запечете ги по 2-3 минути от всички страни, като внимавате да не ги прегорите.
По желание, към зеленчуците можете да добавите гъби, картофи...