Бланширайте кайсиите, обелете ги и ги изчизтете от костилките. Направете 2/3 пт тях на пюре, а останалите нарежете на резени. Разбийте жълтъците със 100 грама захар до побеляване.
Срежете ванилията и я остържете, добавете я към яйчената смес, после прибавете кайсиевото пюре, лимоновия сок и кайсиевата ракия.
Накиснете желатина в 3 лъжичи студена вода, оставете го 10 минути да набъбне, след това го загрейте, като бъркате напрекъснато, докато се разтвори напълно.
Добавете го към яйчния крем и го изстудете в хладилника. Когато започне да се сгъстява, прибавете към него половината от нарязаните кайсии.
Разбийте сметаната много добре, добавете я към кайсиевия крем и пак го сложете в хладилника.
Пасирайте малините през цедка и добавете към тях 25 грама захар и малиновия ликьор.
Гарнирайте баварския крем с малиновия сос и останалите резенчета кайсии.
Още рецепти тук.