В тестото вместо брашно се добавят смлени бадеми, които придават на сладките влажност. Tрадиционно се пекат върху вафлени кори. В тази рецепта ви предлагам да ги полеете с разтопен шоколад.
Сложете в 2 тави за печене вафлени кори или оризова хартия. Разбийте яйцата със захарта на пухкав крем. Добавете подправките и лимоновата кора и разбъркайте. Внимателно добавете сушените плодове. Накрая сипете бакпулвера и на части слагайте достатъчно количество бадеми за получаване на гъста смес, която ще запази формата си (количеството бадеми, което трябва да се добави в тестото, зависи от големината на яйцата).
С лъжичка сложете във всяка тава по 10 купчинки от сместа, оставайки между тях разстояние 5 см. С влажни пръсти заравнете сладките и ги оставете да поизсъхнат на стайна температура за 6 часа.
Загрейте фурната на 170 С. Печете сладките 20-25 минути, докато не станат златисти на цвят и не се надигнат леко. Оставете да изстинат в тавите за 10 минути, после преместете на решетка. Изрежете вафлените кори в кръг около всяка сладка.
Разтопете шоколада в огнеупорен съд на водна баня, полейте с него сладките и оставете да изстине и да се втвърди.