Разбийте яйцата с 1 чаша захар до побеляване, добавете олиото, пресятото брашно с бакпулвера и накрая орехите (по желание може да увеличите на 1 ½ ч.ч. орехи).
Вземете 3 кори, намажете ги с малко олио, поръсете с плънка и завийте на руло.Нарежете го на 4 равни части и повтаряте това, докато се свършат продуктите.
Готовите ролца подреждате в тава, намазана с масло, отгоре поливате с разтопеното масло и печете до готовност.
Оставете баклавата да се охлади добре за 4-5 часа.
През това време пригответе сиропа: Сложите водата да заври и добавите 4 чаши захар, добавете и 1 ванилена захар. Залейте баклавата с горещия сироп. Оставете я да поеме сиропа поне за 24 часа.