Блат: 6 яйца се разбиват с миксер, заедно с 1.5 ч.ч. захар до побеляване. Прибавя се 1.5 ч.ч. брашно.
Сместа се разделя в 2 купички по равно, като в едната се прибавя 1 ванилия, а в другата - 1 с.л. какао.
Изпичат се 2 блата в намазана и покрита с хартия за печене форма за торта с диаметър 26-28 см. Блатовете се пекат в загрята първоначално на 300 градуса фурна, до порозовяване и след това на 200 градуса, като се покриват с хартия, за да не прегорят.
Пекат се 15-20 минути, като готовността им се проверява с клечка. Изпечените блатове се оставят да изстинат.
Сироп: Приготвя се захарен сироп, като 2 ч.ч. вода се загряват и към тях се прибавя 1 ч.ч. захар до разтопяване. Вместо така приготвения сироп може да се използва сок от компот (от праскови или друг по желание).
Крем: 1 пакетче нишесте (за предпочитане бананово) и 5 с.л. брашно се разтварят в малко вода или прясно мляко и се добавят към 1 лъжица врящо подсладено прясно мляко при непрекъснато бъркане.
Кремът се вари до сгъстяване, след което се сваля от огъня и към него се добавя 1 пакетче краве масло.
Сглобяване на тортата: В поднос се слага единият блат (вече изстинал) и се сиропира с половината от сиропа (също изстинал). Намазва се с част от топлия крем, върху който плътно се подреждат нарязани на кръгчета банани.
Бананите също се покриват с крем и след това се слага втория блат, който също се сиропира и се намазва с крем. Тортата се украсява с плодове, орехи, настърган шоколад и др., по желание.