Загрейте на 275 С. Намазнете тава 9х13 с малко мазнина.
В малка купа сложете смачканите банани и половината лимонов сок. Разбъркайте и оставете настрани.
В средно голяма купа смесете брашното, содата и солта. Оставете и тях настрана.
В голяма купа направете на крем 2 1/8 чаши захар и ¾ чаша масло.
Разбийте яйцата, едно по едно, след това сложете в 2 лъжички ванилия. Разбъркайте. Добавете към брашнената смес, като редувате със смесените предварително прясно мляко и останалия лимонов сок.
Добавете и банановата смес.
Прехвърлете тестото в тавата и печете в загрятата фурна за 1 час, или до суха клечка. Извадете от фурната и сложете веднага във фризера за 45 минути. Това ще направи тортата много сочна.
За глазурата: разбийте на крем останалото масло и крема сиренето. Добавете ванилията, пудрата захар и разбийте на ниска степен до хомогенност. След това включете на високан степен на миксера до получаване на гладка смес.
Разпределете върху тортата. Поръсете с начупени орехи по желание.