В голяма купа разбиваме 4-5 яйца, около половин кофичка кисело мляко и 3 лъжици олио. След като разбием хубаво сместа добавяме содата и леко разбъркваме.
Намазваме тавата с олио. Натрошавате сиренето, за предпочитане е да не е от "изчезващото".
Започваме да редим, 1бр. кора натрошено сирене и заливаме от сместа и така повтаряме, докато свършат корите или сместа.
След като приключите със сместа и корите, намазвате най-отгоре с майонеза. Възможно е да се затрудните с намазването поради факта, че корите се накисват доста и се "накъсват", докато ги мажете.
Пече се на умерена фурна.
ВАЖНО: След като се изпече баницата, я обърнете наобратно върху друга тава по възможност със същия размер. Оставя се така, докато дойде време да я разрежете.